Nyheder

Arbejde og fritid under samme tag

Det seneste år har været langt og svært for rigtig mange af os. Uanset om du er single og har skulle være meget mere alene end normalt, eller om du har en familie, som du pludselig har skulle dele hele din hverdag og arbejdsdag med hver eneste dag, så har der garanteret været udfordringer. Mennesker er ikke skabt til at sidde hjemme hele dagen, men for en tid endnu, må vi gøre vores bedste. En af de bedste råd til at få hverdagen til at fungere er at fylde den op med nye spændende ting, så tiden går lidt hurtigere og det på en fornuftig måde.

Styrk dine faglige kompetencer

De fleste af os har en eller anden ting, som vi altid gerne har ville lære. Det kan være et sprog eller et instrument, men det kan også være en faglig færdighed, som du bare aldrig helt har fået styr på. Udnyt tiden derhjemme til at styrke dine faglige kompetencer, så du er klar til at vende tilbage på arbejdet stærkere end nogensinde. Selv hvis du sidder uden job, er der masser af kompetencer, som kan være virkelig nyttige på rigtig mange arbejdspladser.

Nogle ting kan du lære ganske enkelt ved at læse bøger, andre kræver lidt øvelse, men hvis du sætter bare en smule tid af til at arbejde på det hver dag, kan du komme langt. Brug evt. den tid, som du ellers ville have brugt på transport. Bøger kan stadig købes eller lånes på nettet, hvor du også kan finde rigtig mange gode online kurser, f.eks. omhandlende brug af komplicerede computerprogrammer. Find med viden om online kurser her.

Styrk forholdet til din familie

Selv om det umiddelbart lyder dejligt at være mere hjemme sammen med sin kæreste eller sin familie, så har det for rigtig mange været en stor prøvelse. Det kan være rigtig svært at få en ny hverdag til at fungere, specielt når man ikke kan få lidt fred fra hinanden en gang imellem og måske også lufte følelserne overfor nogle andre. Her er det en rigtig god idé at forsøge at lave en nogenlunde fast rutine, hvor man hver især får arbejdsro, når man har brug for det.

På samme måde er det en rigtig god idé at finde på nogle nye, gode aktiviteter sammen. Gerne ting hvor I får mulighed for at tale samme og arbejde sammen, f.eks. med et nyt hobbyprojekt eller flere ugentlige hygge- og spilleaftener. Måske I kunne begynde at lave mad sammen og finde nye, lækre opskrifter. Når vejret bliver lidt bedre, kan i tage hyggen med udenfor sammen med madlavningen og grille på terrassen. Så slår I to fluer med et smæk! Læs mere om hygge i haven hos grillmester.net.

Skriv et svar