Nyheder

Angst før eksamen? – Sådan undgår du det

Lider du af eksamensangst som mange unge i dag? Du kan roligt smide dine store bekymringer, for dette blogindlæg vil hjælpe dig med at undgå netop det. 

Mange unge mennesker føler ikke de er gode nok, og det påvirker deres performance og resultater i sidste ende. Du kender det sikkert, du har læst op i flere uger før den endelig eksamen står til ansigt med dig. I sidste øjeblik føler du dig tom indeni, og du frygter mest af alt at glemme alt du har lagt din værdifulde tid i at læse op til. Føler du at du kan genkende dig selv i dette scenarie? Så læs videre. 

Få styr på din vejrtrækning

Din vejrtrækning øges typisk op til, og under din eksamen, dette gør dig mere nervøs og giver dig sværere ved at tænke og tale klart. Gør dig selv den måske vigtigste tjeneste, og få styr på din vejrtrækning gennem nogle simple øvelser. Start med at tage en dyb indånding og hold vejret i 5 sekunder. Efter de 5 sekunder er gået, puster du langsomt alt luften ud igen, og sådan fortsætter du i 2 minutter. Du vil stille og roligt kunne mærke en større indre ro i din krop, og du vil automatisk hvile mere i dig selv. 

Vend de negative tanker til det positive 

Du har sikkert en million tanker kørende i dit hovede, “det går galt”, “jeg dumper” osv. Du tror det nok ikke, men faktisk kan du hjælpe dig selv utroligt langt, ved blot at tænke på det positive og udelukke alt det negative. Tanker som “Det er ikke liv eller død”, “jeg er god nok”, “jeg går ind og giver det bedste jeg har” kan flytte flere bjerge end du tror. Øv dig selv på at vende dine negative tanker til positive, og oplev hurtigt hvor befriende og dejligt det kan føles. 

Tal med en studiecoach

Hvis du stadig føler at du har problemer med din angst, kan du opsøge en studiecoach. De kan hjælpe dig med at få ro på din angst, og give dig nogle gode ord og råd med på vejen, så du sikker på at afslutte din eksamen med ro i maven.  

Skriv et svar