Hus & have

3 ting du skal overveje inden renovering af facaden

En renovering af facaden er en boligforbedring som kan give boligen et helt nyt udtryk og er således særdeles fordelagtig ved salg eller langtidsudlejning af ejendommen. Til gengæld er en renovering af facaden også en særdeles omfattende opgave som ofte løber op på den anden side af 100.000 kroner. Her er tre ting du bør være opmærksom på, inden du går i gang med renovering af facaden. Det gælder hvornår facaden skal renoveres, hvad renoveringen omfatter samt processen til en fejlfri renovering.

Hvornår skal facaden renoveres?

Der gælder ikke nogen facitliste for, hvornår facaden skal renoveres. Dog kan det siges, at det kan være en god idé at renovere facaden, når boligen skal sælges eller langtidsudlejes, da det giver et godt førstehåndsindtryk af facaden. Derudover er der følgende tommelfingerregler:

  • Hvis en større mængde fuge smuldrer, når du forsigtigt skraber murværkets fuger med fingerspidsen
  • Huller i fugen
  • Steder hvor fugen mangler helt

Ovenstående er ikke nogen facitliste. Det er blot en forundersøgelse, som du selv kan foretage. Hvis du er i tvivl, bør du kontakte en byggesagkyndig, som kan give en endelig vurdering. Du kan læse mere om processen på https://primabolig.dk/facaderenovering-pris/.

Hvad omfatter renovering af facaden?

Når man taler om renovering af facaden, taler man typisk om den budgetvenlige løsning og en totalrenovering af facaden. En budgetvenlig renovering omfatter typisk sandblæsning af husets murværk, reparation af fuger og eventuelt omfugning samt pudsning og maling af facaden. Ved totalrenovering af facaden får man typisk også foretaget en hulmursisolering, som kan være en særdeles god investering, da det nedbrigner den årlige varmeregning.

Hvordan undgår man skader ved facaderenovering?

Hvis der opstår skader eller fejl ved facaderenoveringen, kan det være en meget dyr fornøjelse. Det gør sig særligt gældende ved hulmursisolering af facaden. For at undgår skader og fejl anbefaler vi følgende proces:

  • Få vejledning af energirådgiver eller bygningssagkyndig
  • Giv husforsikringen besked inden du går i gang med renoveringen
  • Vælg en entreprenør med gode anmeldelser og godt renomme
  • Få foretaget en uvildig kontrol efter renoveringen er færdig, så du eventuelt kan kræve erstatning eller udbedringer ved skader.

Skriv et svar