Hus & have

6 tips til at pifte hjemmet op – Gode råd til dit næste malerprojekt

Ønsker du at renovere dit hjem, men, har du ikke midlerne til det? Maling er en af de nemmeste måder at pifte dit hus op på uden at sprænge banken. Du kan male enkelte vægge med vægmaling, eller måske kalkmaling, hvis du kan lide et mere råt look. Hvis du vil skabe ny energi i et rum, kan du flytte rundt på nogle møbler!

Mal et rum i en anden farve

Mal rummet i en anden farve til at forvandle rummet. Du kan male en enkelt væg i en anden farve, eller måske vil du ændre alle fire vægge? Hvis du maler dit soveværelse, kan du prøve at lade loftet være hvidt for at skabe en luftig følelse. Hvis du gerne vil male, kan vi anbefale kvalitetsmaling fra jotun. Du bør nemlig vælge en maling, der farver ordentligt, så du ikke skal stå og male samme væk 3 gange i træk! Se udvalget hos vildmedmaling.dk.

Mal møbler i nye farver

Hvis det er upraktisk at male dit værelse om, hvorfor så ikke lade dig inspirere af den franske designer Christian Liaigre og male dine møbler i nye farver? Det vil øjeblikkeligt ændre rummets udseende, uden at du behøver at strække dine rygmuskler overhovedet.

Pift op med tapet

Hvis maling ikke er noget for dig, hvorfor så ikke pynte dit hjem med noget tapet i stedet? Vi er vilde med dette stribede design fra Anna Sova Interiors . Du kunne selv male striber på væggen i stedet for at bruge tapet, det ville også være ret fedt.

Tilføj noget kunst til dine vægge

En god måde at tilføje mere personlighed på er ved at hænge kunstværker og fotografier op. Vi er vilde med denne idé med en fotovæg i galleristil fra Pinterest-brugeren Laura Gummerman. Du kan skabe noget lignende på under fem minutter! Du skal blot sømme en snor på tværs af væggen, og brug et vandpas til at sikre, at den er lige. Sæt derefter billederne på!

Ryk rundt på dine møbler

En anden måde, for at skabe ny energi i et rum, kan også være at lave en anden indretning af møblerne. Ryk rundt på dem, og skab nye hyggehjørner, ryk sofaen, stil fjernsynet på en anden reol, så der opstår en helt ny energi i rummet. Det er et tip, der virker, og som er et gratis tiltag. Det vil være som at bo i et helt nyt rum!

Køb genbrugsmøbler

Hvis du har et lille budget, kan du overveje at købe brugte møbler i stedet for nye. Søg i annoncerne i din lokale avis, eller gå ind på Facebook Marketplace, hvor der altid er folk, der sælger deres gamle ting til meget billige priser! Man kan også ofte finde ting, som er gratis, eller måske du kan bytte med noget? – Genbrug er en god og miljøvenlig måde at få nye møbler på, da vi skal væk fra, at købe nyt hele tiden. Der findes mange møbler på nettet og på loppemarkeder, hvor man kan gøre sig et godt kup.

Ovenstående ideer, koster ikke meget. Derfor er det bare om at komme i krig, hvis man føler, at ens hjem trænger til forandringer.

Skriv et svar