Nyheder

5 ting du skal sprøge dig selv om inden du køber hund

5 ting, du kan spørge dig selv om, inden du køber hund

Hvis du overvejer, om det kunne være noget for dig at have en hund, så er det vigtigt, at du ikke bare har tænkt på alt det, som der lyder hyggeligt ved det. Det er også en stor opgave at have en hund, og det er ikke noget for alle. I denne artikel kan du dog læse om 5 ting, du kan spørge dig selv om, og så kan du blive klogere på at finde ud af, hvilket hund du skal have, og om du er klar til det.

 

1. Hvor skal du købe din hund?

Du kan for det første afgøre med dig selv, hvor det er henne, du gerne vil købe dine hund. I dag er hunde til salg på nettet, så det har faktisk aldrig været nemmere at finde en hund til salg. Det kan være, at du skal bruge Danmarks største portal af salg af hunde og hvalpe som hedder dyreportal.dk, så du kan få det største overblik over de mange forskellige hunderacer, der findes.

 

2. Hvad skal det være for en race?

Du bør naturligvis også spørge dig selv, hvad det skal være for en race, inden du går ind og kigger. Du skal nemlig ikke dømme ud fra udseende, når du vælger en hund. Du skal anskaffe dig en hund, som du ved, hvordan du passer bedst. Der kan f.eks. være meget stor forskel på, hvor meget motion de forskellige hunderacer skal have. Det er synd, hvis du får en hund, som du giver langt mindre motion end det, som den har brug for, fordi du ikke har lavet din research. Nogle gange står der også noget om hunden personligt, hvis du ser på hunde til salg online.

 

3. Er du klar på at komme ud i regn og slud?

Når man har hund, så skal man altså virkelig også være klar til at tage den der ”Der-findes-ikke-dårligt-vejr-der-findes-kun-dårlig-påklædning”- mentalitet. En hund synes nemlig ikke, at der er noget, der hedder dårligt vejr, og det er den højdepunkt, når den kan se, at I skal udenfor. Der er ikke noget, der hedder, at du er træt eller har tømmermænd. En hund skal ud alle dage.

 

4. Er jeg parat til ansvaret?

Det er et stort ansvar at have en hund, og derfor er det også noget, du skal være parat på. At gå tur med hunden er bare en lille del af det, som det kræver at have en hund. Du skal også være forberedt på, at det langt fra er lige så nemt at tage på ferie. Du skal jo altid sørge for, at der er nogen, der kan være der til at passe hunden.

 

5. Skal den være sammen med børn?

Når du skal have en hund, kan du med fordel overveje, om den skal være meget sammen med børn. Er svaret ja, så kan det nemlig være en god idé, at man enten køber en voksen, der er vant til at være sammen med børn, eller at man køber en hvalp, så man selv kan vænne hvalpen til det helt fra lille.

Skriv et svar