Økonomi

5 hurtige råd når du skal låne penge online

Skal du i gang med at låne penge på nettet for første gang, kan det være en god idé at læse disse tips igennem, så du er sikker på, at du ikke træder forkert på vejen til dit første lån.

Lån kun fra troværdige hjemmesider

For det første kan det være en god idé kun at ansøge om lån på troværdige hjemmesider. Hold øje med at der er tale om en dansk låneudbyder på det danske marked, og vær sikker på at de lever op til sikkerheden med bl.a. NEMid.

Lån ikke fra personer over Facebook

Det også en rigtig god idé ikke at låne penge fra private over Facebook, som er blevet populært at gøre, især for personer i RKI, da de ikke har mulighed for at låne penge hos låneudbyderne. Her er der tit rigtig høje renter, og du har ingen garanti eller sikkerhed som låner. Find en guide til gode lån her i stedet.

Vælg en kort løbetid hvis det er muligt

Har du mulighed for at få en kort løbetid på dit lån, og har du mulighed for at betale den månedlige ydelse på et lån med kort løbetid, kan det være en god idé at vælge det, da det kan spare dig for mange penge. Jo hurtigere du kan betale dit lån ud, desto billigere bliver det også for dig.

Lån kun hvis det er nødvendigt

Herefter er det også en rigtig god idé kun at låne penge, hvis det er absolut nødvendigt for dig. Der er ingen grund til at låne penge til noget, som du ikke rigtig har brug for, men bare fordi du lige synes, det er sjovt. Så er det bedre at spare pengene sammen til det i stedet, så du ikke sætter dig i gæld for noget, der strengt taget ikke er nødvendigt for dig her og nu.

Sammenlign altid renterne

Sidst, men ikke mindst, er det også meget smart altid at sammenligne renterne på de mange lån på markedet, så du er sikker på ikke at betale for meget for dit lån. Der er jo ingen grund til at låne penge et sted, hvis du kan få det samme lån til en meget lavere rente et andet sted. Dette kan du nemt finde ud af, hvis du sammenligner renterne, inden du kaster dig ud i at ansøge om dit lån.

Skriv et svar