Erhverv

Vinsmagninger i Aarhus og omegn

 

Vinsmagninger vinder mere og mere frem i Aarhus og omegn. Det er ikke nogen ny opfindelse, men i dag er det mere hvermandseje, end det var tidligere, hvor vinconnoisseurs duftede og smagte sig frem til vinens land, årstal og druer. 

Vinbarer, caféer og restauranter

Det er blevet in at gå på vinbar, og smagningerne er i høj kurs til selskaber. Nogle gange er det som et helaftensarrangement med mad og andre gange som opvarmning til en bytur. I Aarhus finder du i dag store og små vinsmagninger på caféer, vinbarer, restauranter og barer rundt omkring i byen. Her er bl.a. Smagførst, VinDanmark, Vinpusheren, Pinot Butik & Bar, Sjovinisten og Plan B vin og tapas. 

Bliv klogere på vin

Det kan lyde eksotisk, når man taler om vinland og druer, og det kan være en jungle at finde rundt i, hvis man ikke er så velstillet i vin. Vinsmagninger er en god måde at blive klogere og finde de rette vine for dig.  Uanset om det skal være et afslappende vinarrangement uden for meget faglig snak, eller om du vil nørde på vinene, er der noget for alle.

Bestemte temaer

Ofte har smagningerne et bestemt tema, land eller årstal. Man kan også smage vinene op mod hinanden fx fra Loire eller Bourgogne, eller sammenligne den oversøiske stil med den klassisk europæiske stil. På nogle barer, kroer eller restauranter inviteres vinbønderne forbi, som så holder en smagning med egne vine. Der gås i detaljer om producent, område, land, de enkelte vine, druer, årgang, alkohol, stil osv. Uanset hvad så bliver du i løbet af en aften ført gennem diverse vine, får udvidet din smagshorisont og bliver klogere på de fine dråber. 

Det specielle vinder frem

Franskmændene er særligt kendte for sine mangeårige rødder i vinens historie. Også Italien og Spanien er godt med ligesom de oversøiske vine er spændende at prøve. I dag er egen import af vine, som ikke kan købes alle steder eller vine fra mindre vinbønder blevet in. Der er mere fokus på det specielle, som ikke så mange kan smage, frem for det alle kender og drikker. 

Smagninger uden for Aarhus

Kører du lidt længere uden for Aarhus, kan du opleve særlige oaser med vinsmagninger. Her får du hele stemningen på landsbykroerne, der er hyggelige, fredfyldte og har de smukkeste omgivelser. På kroerne har du tiden og roen til at fordybe dig i vinene. En af dem er Norsminde Kro. Her har de vine af egen import fra store dele af Europa og flere former for vinsmagninger ofte i samarbejde med deres vinbønder. Deres vinkælder et paradis for vinelskere. 

Vinsmagning med kolleger og venner

Tag venner og kollegaer med til en sjov aften og gå på opdagelse i vinens verden. Her kan I konkurrere på jeres viden om vin og danne jeres egen mening samt finde favoritter, som måske købes med hjem eller bestilles. I kan også bare nyde den gode vin og måske slutte af med en god middag eller et ophold

Vinsmagning som gave

Kender du én, som bare elsker vin eller måske kunne trænge til at få udvidet sin vinhorisont, så er vinsmagning den perfekte gaveide. 

Skriv et svar