Økonomi

Vigtige overvejelser ifm. dit næste renovations- eller byggeprojekt

Går du og overvejer, at få sat gang i dit næste renovations- eller byggeprojekt af haven, altanen, badeværelset, køkkenet, udestuen eller noget helt andet, så er der en del ting, som du bør tage til overvejelse inden du sætter det hele i gang. Det er uanset om du bor i hus eller lejlighed.
Oftest udføres renovations- og byggeprojekter i sammenhæng med at man er flyttet til nyt og ønsker at ændre på udseende og rum mm. hvor det ikke er nok med møblering og inventar. Læs med i dette indlæg, hvor vi hjælper dig med at lave en plan og danne et godt overblik, når du skal renovere eller bygge.

 

Læg det rigtige budget

Mange har svært ved at vurdere hvor stort budgettet skal være, og det er helt forståeligt. At lægge det rigtige budget kan være svært, og oftest går man i sidste ende over mht. både tid og omkostninger mm. Kig på projektet størrelse, hvilket materiale du vil benytte dig af, elektronik og eventuel arbejdskraft. Der er oftest også mange besparelser at hente, i at gøre en del af tingene selv. Til at starte med, så bør du overveje, hvad du har råd til. Derefter kan du overveje om du skal supplere med et lån.

Når du er har fastlagt budgettet og dannet dig et godt overblik over din økonomi, kan du går videre med de mere praktiske ting.

 

Skal du låne penge til dit renovations- eller byggeprojekt, så er der en del lånetilbudssider, som du kan benytte dig af. Sider som fx www.letfinans.dk samler flere lånetilbud fra bankerne med kun 1 ansøgning. Efter du er blevet godkendt til diverse lån, så husk at sammenligne de samlede tilbagebetalingsomkostninger, så du sikrer dig, at du kommer afsted med det bedste og billigste lån.

 

Sæt et realistisk mål

Husk at være realistisk inden du sætter projektet i gang. Det kan ikke understreges nok, hvor meget du bør sætte dig ind i din økonomi og projekts omkostninger. Lav et dybdegående forarbejde, hvor du sætter dig grundigt ind i al økonomien forbundet til projektet. Det er uanset, om det er badeværelset som skal renoveres, eller udestueprojektet der skal sættes i værk.

 

Hænger det økonomiske ikke helt sammen for dig, så overvej om projektet skal udskydes til et bedre kalkuleret tidspunkt, eller om du skal nedsætte din forventer til det endelige resultat.

 

Del dine idéer

Det er altid smart at dele dine idéer med dine kære og nære, såfremt du ønsker de bedste forudsætninger for et vellykket projekt, som lever op til dine forventninger og budget mm. Det er ”gratis” sparring, hvor du kan blive klædt på til projektstart og uforudsete udfordringer og omkostninger. Oftest gør du klogt i, at ligge 10-20 % oven i budgettet til uforudsete omkostninger.

Skriv et svar