Hus & have

Vælg de helt rette indendørs lamper

Indendørs belysning er super vigtigt. Det kan have stor indflydelse på dit velvære og din dagligdag. En forkert belysning kan give stress og ubehag. Dertil er det selvfølgelig at tage højde for, hvilket rum lamperne skal være i. Her tænker jeg blandt andet på, hvad er rummets formål og hvilke krav sætter det til valget af lamper. Der kan være stor forskel på lyset i dit kontor, soveværelse, badeværelse eller køkken og så videre. 

Blandt andet skulle lyset på badeværelset gerne være en smule koldt og virkelighedsnært. Da det vil give det mest reelle syn, når du kigger i spejlet. Samtidig ønsker du måske lidt varmere og hyggelig belysning i dit soveværelse eller dagligstue. 

Der er også flere former for indendørs lamper, som du kan vælge imellem. Du finder blandt andet pendler, som hænger fra loftet, loftlamper som sidder tæt til loftet, gulvlamper som står på gulvet, bordlamper du kan stille på borde og væglamper som hænger på væggen. 

Alle vil give hver deres forskellig belysning og udtryk. 

Kigger man eksempelvis på pendler, skal du overveje, hvordan lyset reflekteres i selve lampen og oplyser rummet. Her kan valg af pære også have betydning i forhold til at lade belysningen skabe den rette stemning. I forhold til væglamper, så kan man vælge væglamper, som lyser i forskellige retninger. De kan eksempelvis lyse opad eller nedad, til højre eller til venstre. Du kan også finde lamper, som lyser i mere end en retning, eller giver et rundt lys omkring lampen. Alle vi give hver sin belysning på forskellig vis og skabe forskellige stemninger. Bordlamper og gulvlamper kan ofte fuldende rummet med lidt hyggelig belysning, typisk står de ikke for den primære belysning som pendler eller loftlamper ofte vil. Derfor er gulvlamper og bordlamper et super godt supplement, til at give det sidste til rummet. Hvis du er i tvivl om, hvilken type indendørs belysning du skal gå med eller vil se et stort udvalg af forskellige lamper, så kan det varmt anbefales at tage et kig hos Lumegahome.dk, som har et stort udvalg af forskellige lamper og yder professionel rådgivning i dit valg af den rette lampe. 

Skriv et svar