Nyheder

5 medicinske universiteter i Europa du skal kende

5 medicinske universiteter i Europa du skal kende

I Europa har vi nogle af verdens førende medicinske skoler, der tilbyder en bred vifte af uddannelsesmuligheder. Her er en liste over fem medicinske skoler i Europa:

1. University of Oxford (Storbritannien)

Hvis du ønsker at studere medicin i Europa, bør Oxford University stå højt på din liste. Med en placering som nummer et i verden inden for medicin ifølge Times Higher Education Supplement (2011-16) tilbyder Oxford University et støttende studieliv fuld af muligheder.

Få anonym hjælp til misbrug af medicin eller alkohol

2. Københavns Universitet (Danmark)

Københavns Universitet er et topvalg for studerende, der ønsker at studere klinisk medicin. Universitetet kan prale af forskningsfaciliteter i verdensklasse og et stort antal studerende, hvilket gør det til et godt valg for dem, der ønsker at gøre karriere inden for medicin.

3. University of Cambridge (Storbritannien)

Cambridge er en anden top Ivy League-skole, som du bør overveje, hvis du kigger på universiteter i Europa.

4. Karolinska Institutt (Sverige)

Karolinska Institutet (KI) i Stockholm, er Sveriges største akademiske og medicinske forskningscenter og er uden tvivl et af de bedste universiteter i verden. Nobelforsamlingen har været afholdt på KI siden 1901 for at udvælge Nobelpristagerne i fysiologi og medicin.

5. Catholic University i Leuven (Belgien)

KU Leuven er et af Europas bedste universiteter og har fjorten campusser fordelt på ti byer. Det er et forskningsorienteret universitet.

Hvordan kan jeg vælge det rigtige universitet?

Det er vigtigt at vælge et universitet, der passer til din personlighed, dine interesser og dine forventninger til studiet. Tænk over, hvilke områder af medicin, du er interesseret i, og kig derefter på de forskellige universiteters specialiseringer. Sørg for at undersøge studieafgiften, forskningsmulighederne og det generelle studieliv, før du træffer din beslutning.

Hvordan kan jeg blive optaget på studiet?

For at komme ind på et medicinsk universitet i Europa, skal du først og fremmest have gennemført din gymnasiale uddannelse. Derefter kan du enten søge direkte til universitetet eller via et program som f.eks. Eramus Mundus Joint Master Degree (EMJMD).

Skal jeg studere i Danmark eller udlandet?

Det er helt op til dig, hvor du vælger at studere medicin. Du skal bare være opmærksom på, at der kan være forskelle i uddannelsessystemerne, og at du derfor muligvis skal tilpasse dig et nyt studiemiljø.

Skriv et svar