Hus & have

Sådan oplader du din elbil i hjemmet

Valg af oplader til bil

Brug en 230-volts stikkontakt til at oplade en bil langsomt derhjemme. Den nemmeste måde at oplade en elbil på er ved at gøre god brug af de almindelige stikkontakter i dit hjem. De fleste biler leveres med en forlængerledning, der kan tilsluttes til stikkontakterne på væggen. Dette kaldes niveau 1-opladning, og selv om det ikke er en særlig hurtig proces, er det den billigste måde at oplade batteriet på. Det er perfekt til at fylde batteriet op, når du ikke er i bilen.

Ved niveau 1-opladning tager det i gennemsnit 16 til 20 timer at oplade et tomt batteri. Fyldte batterier tager ikke så lang tid at oplade, så sæt stikket i så ofte som muligt.

Opladning på niveau 1 er praktisk, da du kan finde kompatible stikkontakter, uanset hvor du er. Det er bedst til langsom opladning, når du har tid til overs, f.eks. når du er hjemme om aftenen. Hos billigeladestaioner.dk finder du Danmarks største udvalg af vægladere til brug i hjemmet.

 

Find en 400-volts oplader for at få en hurtigere måde at oplade bilen på. Niveau 2-opladning sker via 400-volt stikkontakter eller maskiner og halverer ventetiden. Det er en meget hurtigere løsning til at holde din bil kørende, men 400-volts stikkontakter er sjældne, svære at finde og anderledes end standard 230-volts stikkontakter. Derfor skal du have installeret en ladestation på en almindelig stikkontakt for at kunne oplade din bil hjemme på denne måde. Kommercielle ladestationer kører alle også på niveau 2-ladning.

Niveau 2-opladning kan fylde et tomt batteri i gennemsnit inden for 8 timer. Det er den bedste løsning, når du er på farten eller har brug for en hurtigere opladning derhjemme.

Niveau 2-opladere kommer med en masse ekstra omkostninger. Du skal købe en oplader online, der fører dem, og derefter få en elektriker til at installere den.

Skriv et svar