Hus & have

Sådan opbevarer du sikkert dine familieminder og billeder

Mange af os har vigtige minder, dokumenter og billeder fra vores familie som vi ønsker at kunne give videre til den næste generation. Men efterhånden som tiden går sin gang kan disse gamle papirer tage skade eller falme. Så hvordan gemmer man egentlig bedst muligt gamle familiebilleder eller dokumenter?

 

Det er heller ikke kun vigtigt for de fremtidige generationer, men også for os selv. Det er vigtigt at opbevare værdifulde familiefotos og dokumenter sikkert mod skader, slitage og ældning for at sikre, at disse minder varer hele livet. Der er så mange muligheder at det kan være svært at vide, hvor man skal begynde.

 

I denne artikel tager vi derfor et nærmere kig på alt hvad du kan gøre for at opbevare dine dyrebare minder bedst muligt. God læselyst!

Korrekt opbevaring af billeder og dokumenter

Først og fremmest er det vigtigt at forstå at billeder og dokumenter nemt kan blive beskadiget med tiden, især hvis de ikke opbevares korrekt. For at undgå dette er det vigtigt at opbevare dine familiefotos og dokumenter i beskyttende emballage.

 

Når disse historiske ting bliver udsat for lysets stråler, varme, fugt eller andre elementer og omgivelser, kan dette resultere i at papirerne falmer, bliver misfarvede, eller endda påtager sig skader der ikke kan genoprettes.

Valg af den rette opbevaring til dine dokumenter og fotos

I dag har vi heldigvis mange muligheder når det kommer til opbevaring af vores gamle dokumenter og billeder. Nogle af de mest anvendte løsninger inkluderer fotoalbums med speciel UV beskyttelse, såvel som arkivløsninger der sikrer mod brand og lignende. Disse løsninger koster dog en vis mængde penge, og kan også fylde meget i hjemmet.

 

Heldigvis kan mindre dog også gøre det. Som nævnt ovenfor er det vigtigste at du vælger en løsning der skåner brevene eller billederne fra sollys og de forskellige vind- og vejrforhold.

Konvolutter er en prisvenlig og effektiv løsning til dette formål.

 

Du skal dog huske at vælge konvolutter der er syrefri, så de ikke over tid skader dine vigtige minder. Det er samtidig også vigtigt at konvolutten kan klare sig mod fugt, så minderne ikke bliver fugtige eller mugne med tiden.

 

Der findes forskellige typer kuverter til opbevaring af forskellige typer genstande. Vi anbefaler at du anvender bruge plastkuverter til opbevaring af fotos, da de udover ovenstående egenskaber også er holdbare og lette, hvilket gør dem nemme at transportere og opbevare.

Digitalisering af vigtige dokumenter

Hvis du frygter at dine billeder eller gamle dokumenter skulle gå tabt, kan det være en god idé at tage billeder med din mobil af de forskellige papirer. På denne måde har du en kopi hvis originalen tager for meget skade med tiden.

 

Det er endda muligt at betale dygtige grafikere for at restaurere billederne, ligesom man også kan finde folk der tilbyder at farvelægge sort-hvide billeder fra fortiden.

 

Det er dog ikke helt det samme at have dem digitalt som fysisk, så vi anbefaler en kombination af god opbevaring og digitalisering for de bedste resultater. Det vil dit fremtidige selv, og de næste generationer med garanti sætte stor pris på!

Afsluttende ord

Uanset hvilken metode du anvender til opbevaring, er det vigtigt at sikre dine vigtige minder bliver udsat for så lidt lys, varme, fugt og kulde som muligt. Det kan være fristende at smide dem i en flyttekasse på loftet i garagen, men her kan der hurtigt ske uheld. Overvej om der ikke er plads til dem inde i hjemmet hvor i selv bor, da i så kan passe bedre på minderne.

 

Skriv et svar