Hus & have

Sådan laver du slush ice

Slush ice er sjovt og populært til festlige lejligheder, hvadenten det er børnefødselsdage, studenterfester eller 40 års fødselsdage. Du får nemt lavet et hit til både børn og voksne.

Når du skal lave slush ice, kan du enten leje en slush ice maskine, eller du kan lave din egen i stil med det de kalder “snow cones” i USA.

Lav din egen slush ice snow cones 

At lave slush ice er en sjov og nem måde at køle ned om sommeren. Ikke alene er det forfriskende, men det kan også bruges som base til lækker slush ice juice eller slush ice koncentrat.

Her er de trin, du skal følge for at lave din egen slush ice:

1. Start med at fryse vand i en isterningbakke. Når vandet er frosset, brug en gaffel til at brække ternene i små stykker.

2. Kom det frosne vand i en blender og blend indtil det bliver til en tyk sjap. Hvis det er nødvendigt, tilsæt en lille smule koldt vand for at hjælpe det med at blande ordentligt.

3. Server med det samme eller opbevar i køleskabet til senere brug. God fornøjelse!

Køb ingridienser til slush ice

Hvis det skal være en tand mere festligt, så kan du i stedet leje en rigtig slush ice maskine (hvis ikke du er gået hele vejen, og har købt din egen).

Uanset om du har lejet en slush ice maskine, eller købt din egen, så skal du have slush ice saft (også kaldet slush ice koncentrat, da det er en tykkere sirup end normalt saft).

Typisk skal det blandet i forholdet 1+5. Dvs. for hver liter koncentrat du bruger, så skal du også have 5 liter vand. Derfor giver en liter koncentrat 6 liter færdig slush ice.

Det kan være forskelligt fra mærke til mærke, selvom det er det typiske. Derfor skal du tjekke med forhandleren eller på dunken, for en sikkerheds skyld. Hvis ikke din slush ice er blandet i det rigtige blandingsforhold, kan det give skader på maskinen.

Skriv et svar