Økonomi

Rolex – hypet eller helt genialt?

Når man taler om ure, kender alle urets konge: Rolex. Men er Rolex et hypet ur eller er den høje pris for kunstværket til håndleddet berettiget?

Rolex historie går tilbage til 1905, hvor Hans Wilsdorf stiftede ur-virksomheden i London. De første år var dog ikke under navnet Rolex, og de første nogle og tyve år forløb uden at Rolex var et synderligt kendt ur. Det blev der dog lavet om på, da uret Oyster kom til verden. Særligt kendt blev uret, fordi det var om håndleddet på en vovehals, som krydsede den engelske kanal med uret på. Og naturligvis uden at uret gik til af svømmeturen. Siden har Rolex faktisk formået at brande sig på ikke bare kvalitet og præcision, men også sin tilstedeværelse inden for modeverdenen, golf, formel 1, militæret og meget mere. Ledende stjerner har båret uret og fungeret som ambassadører, og måske netop derfor er uret nogle gange omtalt som ”hypet”, selvom urkendere vil mane det prædikat kraftigt til jorden.

Rolex er urets konge – og et investeringsobjekt

Selv den dag i dag er Rolex fortsat en del af modeblade og et stykke levende historie. Uret er fortsat et gigantisk brand – og fungerer tilmed som et investeringsobjekt. Det er her de mere sjældne eller helt udgåede modeller, som mange folk efterspørger. Det skyldes, at de er blevet mere sjældne, men stadig efterspurgte, hvormed de har en højere værdi end oprindeligt. Man kan derfor gøre sig en god investering ved at købe et brugt Rolex ur med henblik på at sælge det videre senere.

Forbliver kongen

Går du og er bange for, at Rolex mister sin status som kongen af urværker? Selvom der findes mange andre stolte mærker, er Rolex noget ganske særligt. Det er kvalitets, præcision, historie og elegance i en og samme indpakning. Af samme årsag kan du trygt regne med, at Rolex vil forblive det mest kendte og et af de mest elskede urmærker fremadrettet. Den konstante endorsement og den fortsat tårnhøje kvalitet skal nok sørge for dette.  Så sæt gerne dine penge på en sportsmodel som Submariner eller GMT Master II – eller dyk selv ned i Rolex-universet og find det ur, du vil kaste dig over.

Skriv et svar