Hus & have

Oplever du opstigende grundfugt i din kælder?

Der er i dag rigtig mange, der er så heldige, at de har en stor kælder tilknyttet deres hjem. Dog er det en tendens, at det er alt for få, der får udnyttet det rum under deres hjem, som du har til rådighed – og det er ærgerligt, idet der her er tale om rigtig mange kvadratmeter, der kan bruges til alverdens formål.

Det er for eksempel noget, der gør sig gældende til generel opbevaring, men det kan også være for eksempel en TV-stue, et studie, et kontor, eller hvad der ellers passer ind hjemme hos dig.

Vil du slippe for fugten?

Mange vælger dog ikke at udnytte deres kælder, netop fordi den kræver meget arbejde at få gjort klar til brug. Mange oplever nemlig, at den er blevet inficeret af opstigende grundfugt, som du kan læse om på denne side, og derfor er den hverken rar eller sund at opholde sig i. Den har nemlig et dårligt klima.

Hvis det er noget, du kan nikke genkendende til, så er der dog hjælp at hente. Når der er tale om opstigende grundfugt kommer fugten enten fra jorden eller siderne på hjemmet, og derfor findes der også måder, hvorpå vandet kan holdes væk fra fundamentet. Læs mere her om det.

Brug elektroosmose

Det er for eksempel noget, de gør sig gældende med en metode, som der kaldes for elektroosmose. Det er en mere avanceret og ofte også dyrere metode, men det er også den mest grundige, og derfor sikrer den, at fugten kommer væk én gang for alle.

Der er dog også mindre dyre og indgribende metoder, som du kan forsøge dig frem med som en begyndelse. Du skal dog vide, at de også hurtigt griber om sig, når det kommer til pris og arbejdsmængde, derfor er det måske en fordel bruge elektroosmose.

Skriv et svar