Hus & have

Lær at holde alger væk fra dine fliser

Når ens fliser bliver angrebet af alger er det ikke kun et grimt syn, men det kan også være farligt at gå på fliserne, da de kan blive glatte og skridsikre. Derfor er det vigtigt at fjerne algerne fra fliserne med det samme. 

En måde at gøre det på er ved at starte med at sprede fugesand på fliserne og derefter slibe algerne af med en stiv kost eller en maskine til formålet. 

Hvis man gerne vil have en lettere metode, kan man i stedet påføre en miljøvenlig algefjerner på fliserne med en havesprøjte. Når man har påført produktet, lader man det sidde i et par timer og så spuler man fliserne grundigt med vand. Det er vigtigt at fjerne algerne fra fliserne hurtigst muligt for at undgå farlige og glatte fliser. Så følg disse enkle trin og få rene fliser igen!

 

Vælg den rigtige algefjerner

Det er vigtigt at vælge den bedste algefjerner når du skal rense dine fliser. Der flere kriterier som du kan vælge ud fra – Skal det være miljøvenligt? Skal den holde i mange år? – Derfor er det vigtigt at læse mere om hvordan du finder de rigtige produkter – Du kan starte med at se på de billigste og teste dem for at se om det giver et tilfredsstillende resultat.

 

Hvorfor du bør fjerne alger fra dine fliser

Det er meget vigtigt at få fjernet algerne fra fliserne. Hvis de sidder i fliserne for længe, kan det i sidste ende give langvarige skader, såsom svamp, utætheder og fugtproblemer. Derfor anbefales det at du renser dine fliser med det samme du ser tegn på alger – Og sørg også gerne for at vedligeholde 1-2 gange om året, for at sikre dig at du kan holde det nede. 

Oftest vil det være godt at gøre om foråret og på en dag hvor der er tørt og gerne sol.

 

Hyr en professionel

Har du ikke lyst til at bruge tid på at fjerne algerne selv? Så kan du få en havemand til at hjælpe dig. Der findes mange udbydere og priserne er lave, grundet den store konkurrence. Det er en sikker måde at få det bedste resultat – Prøv f.eks. at få et tilbud fra flere udbydere og se hvem der kan levere til den bedste pris og kvalitet

Skriv et svar