Nyheder

Kan du ikke sove? – Sådan får du en bedre søvn med en Tyngde

Kan du ikke sove?

Ligger du i sengen i timevis, men kan ikke falde i søvn?
Hvis du er en af de 68 % af danskere, der kæmper for at falde i søvn mindst en gang om ugen, har du sandsynligvis oplevet frustrationerne ved at kaste og vende om natten til ingen nytte.

Uanset om du har brug for en superblød pude, en tyngdedyne eller bare har brug for din hjerne til at sænke farten og slappe af, kan det ikke kun være ubehageligt at ligge vågen om natten – det kan endda påvirke dit mentale velvære og præstation dagen efter.

Så hvad gør du, når du ikke kan sove?

Ny forskning har vist at en Tyngdedyne eller Kugledyne kan hjælpe dig med at falde hurtigere i søvn og sove bedre. Den vejer et sted mellem 5 og 11 kg. og fungerer i bund og grund som en stor “krammemaskine” ved let at trykke på kroppen og stimulere en frigivelse af stoffet oxytocin. Oxytocin virker angst og stressdæmpende og mindsker på den måde uro i kroppen.

Hvad er en Tyngdedyne?

En Tyngdedyne også kaldet er en Kugledyne, er en tung dyne, der bruges til terapeutiske formål, såsom at lindre angst og stress. Normalt mellem 5 og 11 kg. af Tyngdedynerne er fyldt med bittesmå plastik eller glasperler. Den ekstra vægt er designet til at give en beroligende effekt, når den placeres på kroppen.

Hvor tung skal en Tyngdedyne være til voksne?

Den generelle anbefaling af Tyngdedyner er 10 procent af kropsvægten plus 0,5 til 1 kg. Det er vigtigt at vælge den rigtige vægt, så du føler dig sikker og får mest udbytte af dynen.

Hvordan virker en Tyngdedyne?

1. Beroliger nervesystemet og mindsker tankemylder
2. Gavnlig på søvnproblemer
3. Reducerer stress og forbedrer nattesøvnen
4. Modvirker uro i kroppen

Herudover kan man få de fleste dyner med temperaturregulering og som en allergidyne.

Du læse meget mere om Tyngde og Kugledyner på sovnu.dk

 

Skriv et svar