Hus & have

Hvornår blev sexlegetøj opfundet? En historisk rejse gennem sexlegetøjets oprindelse

Sexlegetøj er i dag en milliard-dollar industri, men fænomenet er faktisk meget ældre end de fleste tror. Fra de ældste tider har mennesker brugt forskellige genstande til seksuel nydelse og stimulering. Lad os tage en tur tilbage i tiden og se nærmere på sexlegetøjets fascinerende historie.

Oldtidens sexlegetøj De tidligste former for sexlegetøj kan spores helt tilbage til den stenalderen. Arkæologer har fundet udskårne, fallos-formede genstande af sten, træ og ben i flere gamle kulturer verden over. Disse primitive dildoer blev sandsynligvis brugt af både mænd og kvinder som seksuelle hjælpemidler.

I oldtidens Grækenland og Rom var sexlegetøj også udbredt. Grækerne fremstillede solide, keramiske olielamper formet som fallossen, der både kunne bruges som legetøj og til at hælde olie ud af. Romerne var kendt for at lave realistiske, anatomisk korrekte dildoer i læder, træ og keramik.

Middelalderen og den victorianske æra Efter antikkens fald gik der dog lang tid, før sexlegetøj igen kom i brug i større omfang. Den kristne kirkes indflydelse og synet på sex som syndig nydelse, førte til at sexlegetøj stort set forsvandt i middelalderen.

Først i det victorianske England i 1800-tallet begyndte sexlegetøj så småt at dukke op igen. Det skete i form af diskrete “massage-apparater” og “mandagssække” – bukser med indbygget dildo. Disse måtte dog kun sælges i nogle af byens mørkeste og mest skumle gyder.

Sexlegetøj går mainstream I takt med Den Seksuelle Frigørelse i 1960’erne og den feministiske seksuelle bevidstgørelse blev sexlegetøj meget mere accepteret. Berømte bøger som “The Sensuous Woman” og “The Joy of Sex” udkom og populariserede bl.a. vibratorer.

I 1970’erne startede de første seksualitetsbutikker i USA som Eve’s Garden, og den første Hustler seksualbutikskæde åbnede senere i 1980’erne. Dette banede vejen for den milliard-dollar industri, som sexlegetøj i dag er blevet.

Fleshlightens oprindelse kan spores tilbage til 1990’erne. Den blev opfundet af en politibetjent ved navn Steve Shubin, som var på udkig efter en mere realistisk og nydelsesfuld form for mandligt sexlegetøj. Efter lidt eksperimenteren skabte han prototypen af en åben, kødlignende inder-cylinder omkranset af en robust yderskal.

Sexlegetøj i nutidens samfund I dagens mere åbne og afslappede samfund er sexlegetøj blevet mere mainstream og accepteret end nogensinde før. Der findes utallige specialbutikker og webshops med et enormt udvalg i kvalitetslegetøj af enhver tænkelig form og størrelse.

Derudover har sexteknologi og intelligent design ført til innovationer som VR-porno, sexrobotter og app-styrede sexlegetøj, som kan bruges på lange afstande. Hvem ved hvad fremtiden bringer af endnu mere avancerede opfindelser?

Sexlegetøj har således bevæget sig fra stenalderens primitive dildoer til højteknologiske nydelsesmidler i vores moderne verden. Men fællesnævneren er den samme – menneskets ældgamle stræben efter nydelse og stimulering.

Har du nogle sjove, personlige historier eller erfaringer med sexlegetøj? Del dem gerne i kommentarfeltet nedenfor! Og hvis du kunne lide denne lille historiske oversigt, så del den endelig med andre nysgerrige sjæle derude.