Erhverv

Historien om mit kursus

Jeg vil gerne fortælle dig historien om, hvordan et ITIL Foundation kursus hos Mentorix.dk, har påvirket min personlige og faglige udvikling. Det var en afgørende beslutning, der har formet min karriere og livet som helhed. 

Jeg var altid interesseret i IT og havde arbejdet i branchen i nogle år, men jeg følte, at der manglede noget. Jeg ønskede at forstå de bedste praksis inden for IT Service Management og have et fælles sprog med mine kolleger og branchen generelt. Det var på det tidspunkt, jeg besluttede mig for at tage et ITIL Foundation kursus. 

Kurset var intensivt, men utroligt givende. Jeg lærte om grundlæggende begreber som service management, processer og leverancer. Jeg blev introduceret til ITIL-frameworket og dets mange processer, herunder incident management, problem management og change management. Det åbnede mine øjne for den omfattende verden af IT-tjenesteudbydelse. 

Efter at have afsluttet kurset følte jeg mig mere selvsikker og i stand til at påtage mig større ansvar. Jeg begyndte at anvende mine nye færdigheder og viden i mit daglige arbejde. Jeg tog initiativet til at introducere nogle af ITIL’s bedste praksis i vores virksomhed. 

Jeg oprettede dokumentation af vores processer og implementerede forbedringer baseret på ITIL’s kontinuerlige forbedringskoncept. Jeg arbejdede tæt sammen med mine kolleger for at skabe et miljø, hvor vi kunne opnå bedre effektivitet og kvalitet i vores IT-tjenester. 

Det var ikke altid let. Der var modstand og skeptiske blikke fra nogle kolleger, der ikke var bekendt med ITIL-frameworket. Men jeg var fast besluttet på at bevise værdien af mine nye færdigheder og de ændringer, jeg foreslog. 

Over tid begyndte jeg at se resultaterne af vores indsats. Vores incident management blev mere struktureret og effektivt, hvilket betød, at vi hurtigere kunne løse problemer og minimere nedetid. Vores change management-processer blev mere kontrollerede og sikre, hvilket førte til færre fejl og afbrydelser. 

Men det var ikke kun vores arbejdsprocesser, der blev forbedret. Min personlige udvikling var også i fokus. Jeg lærte vigtigheden af at være en teamplayer og en effektiv kommunikator. Jeg opbyggede stærkere relationer med mine kolleger og lærte at arbejde i tværfunktionelle teams. 

Mit ITIL Foundation kursus havde ikke kun en positiv indvirkning på mit arbejdsliv, men også på min karriere. Jeg blev betroet med mere ansvar og blev set som en ressourceperson inden for IT Service Management. Jeg blev involveret i større projekter og fik mulighed for at arbejde sammen med ledelsen på strategiske initiativer. 

Skriv et svar