Nyheder

Guide til valg af padeludstyr: Padelbat, padelbolde, padelsko og sportstøj

Padel er en sportsgren, der har taget de fleste med storm. Sporten kombinerer tennis og squash i en ny sport, som har skabt mange tilhængere i hele verden. Når man kaster sig ud i denne spændende sport, er det afgørende at have det rigtige udstyr for at optimere din præstation og komfort på banen. Denne artikel indeholder en guide, som fokuserer på de fire mest væsentlige rekvisitter som bruges til padel; padelbat, padelbolde, padelsko og sportstøj.

Padelbat

Padelbattet spiller en afgørende rolle for præstationen på banen. Der findes et padelbat til forskellige niveauer, spillestil og personlige præferencer. For nybegyndere kan en letvægts padelbat være ideel, da de giver en bedre kontrol. For de øvede spillere kan man overveje mere avancerede ketchere med specifikke egenskaber som formen og materialet. Mange øvede spillere foretrækker også et lidt tungere padelbat. Det kan være en god ide at tage ned i en fysisk butik og holde battet, så du kan finde det, der passer bedst til dig.

Padelbolde

Det næste man skal have styr på er padelbolde. Disse ligner meget den velkendte tennisbold, men padelbolde har et meget lavere tryk og de er derfor lettere end tennisbolde. Dette giver spillet sin karakteristiske fornemmelse og hastighed. Padelboldene mister hurtigt sin effektivitet, og kan blive meget dovne. Dette vil resultere i at bolden ikke hopper særlig godt. Husk derfor jævnligt at udskifte dine padelbolde.

Padelsko

Padelsko er designet til hurtige retningsskift og laterale bevægelser på banen. Derfor bør man vælge sko, der giver optimal stabilitet og hvor man ikke glider for let på banen. Slidstærke såler og en god støtte omkring anklen er afgørende for at forhindre skader under  hurtige retningsskift. 

Sportstøj med komfort og bevægelighed 

Padel er en hurtig sportsgren som indeholder mange retningsskift og hurtige bevægelser. Derfor er det vigtigt at vælge sportstøj som er letvægtigt, åndbart og som tillader kroppen store bevægelser. Du kan med fordel vælge noget svedabsorberende tøj, og noget tøj der ikke sidder for stramt. Vil du gå all in med dit outfit kan du vælge shorts med lommer, så du kan have padelbolde klar i lommen til din næste serv. 

Det rigtige padeludstyr skaber en god oplevelse

Med det rigtige padeludstyr kan du få det maksimale ud af din oplevelse og dit eget spil på banen. Tag dig god tid til at prøve forskellige udstyr og få eventuelt gode råd fra erfarne spillere eller butiksassistenter for at finde netop det, der passer bedst til dig og dit niveau. Når du har forberedt dig og fundet dit padeludstyr, er du klar til at spille din næste padelkamp