Nyheder

Genvej til din informationssøgning

Informationssøgning har aldrig været lettere end i dag, og med det store internet er det muligt at søge alle typer af informationer på kryds og tværs af databaser, landegrænser og meget andet. Det er en åben legeplads af informationer, vi helt klart skal udnytte til vores fordel, for når værktøjerne er så let tilgængelige, skal vi omfavne dem og gøre brug af dem, som det er intenderet.

Med informationssøgning online kan du finde alt det, du søger, ud fra pålidelige kilder. I denne artikel fokuserer vi på, hvorfor informationssøgning kan være brugbar, og hvorfor det er vigtigt at søge de rette informationer. Der findes nemlig mange forskellige sammenhænge, hvor det kan være vigtigt at vide, at man søger efter de rette informationer, der er til at stole på.

Tjek altid kilden

Når du søger informationer online er det vigtigt at du altid tjekker kilden bag. Det kan nemlig være meget uheldigt at videregive informationer som ikke er rigtige. Det kan være svært at vide, om noget information er sandt eller falskt, og derfor kan man også ende i mange situationer, hvor noget virker helt sandfærdigt, men viser sig ikke at have hold i virkeligheden.

En kilde har stort set altid en anden kilde, hvor informationerne er baseret på et eller andet derude. Det kan være diffust at finde ud af, og det er også derfor, at det er enormt vigtigt altid at tjekke op på kilderne.

Opgaver i forbindelse med uddannelse

Hvis du er- eller har været studerende, kender du sikkert også alt til kilde og kildekritik. Her er der ganske enkelt nogle sider, som man ikke kan bruge til at indhente informationer, da informationerne generelt er for usikre. Det er især på uddannelser, at man lærer vigtigheden ved at tjekke sine kilder, så man netop ikke risikerer at videregive usande informationer – eller basere en opgave på utroværdige kilder.

Hvornår ved man, at informationer er sande?

Hvis du vil være sikker på, at informationer er sande, skal du benytte dig af anerkendte og faglige søgeportaler, hvor de informationer, man kan søge frem, er samlinger af troværdige informationer. Her kan du trygt søge løs, uden at skule bekymre dig om selve kilderne. Det kan være den letteste og mindst besværlige vej til brugbare informationer.

Hvis du er i tvivl, om en information, du har fundet, er sand eller falsk, kan du altid forsøge at søge åbent på nettet omkring informationen. Her kan du nemlig finde andre sider og kilder, der enten viser sig at underbygge det, du har fundet frem til, eller som siger noget andet – og så ved du med det samme, at der er noget, du skal være opmærksom på.

Det har aldrig været lettere at søge informationer, men det skyldes også, at det aldrig har været lettere at lægge informationer op. Det kan alle gøre, og mængden af informationer vokser konstant og hele tiden. Det er derfor, at man skal lære at navigere grundigt i dem, så man er sikker på, at der er styr på de mange informationer.

Skriv et svar