Hus & have

Forskellen mellem en printer og en laserprinter

Betegnelserne printer, og laserprinter bruges ofte i flæng, men der er faktisk tale om to forskellige typer af printerenheder. Udtrykket “printer”, er mere generelt, idet det kan henvise til enhver enhed, der udskriver tekst eller billeder på papir. Laserprintere bruger en elektrostatisk proces til at tiltrække tonerpartikler til siden, mens blæk i blækstråleprintere sprøjtes gennem små dyser på papirets overflade. Men her får du lige en mere dybdegående guide, om de to forskellige printer.

Om printeren:

En printer er den mest normale printer du finder, især hos de private hjem. For det er også en af de store forskelle mellem den almindelige printer og laserprinteren. Den almindelige printer er billig i indkøb, og så bruger den dertil blæk eller toner, som også er forholdsvise billige. Køb hos tonerland.dk. Det er en printer, som er ideel, hvis man printer i ny og næ. Men der skal helst ikke gå for lang tid i mellem, for blækket kan godt tørre ud.

Om laserprinteren

En laserprinter er dyrere end en almindelig blækprinter. Når det er sagt, får du det, du betaler for i det lange løb. En velbygget laserprinter kan udskrive meget hurtigere og tåler hårdt brug uden at gå i stykker. Denne type printere er perfekte, hvis dit kontor skal håndtere store mængder af udskrivningsopgaver på dagligt. Det bruges også ofte til at udskrive dokumenter med høj klarhed, f.eks. præsentationer eller regneark.

Hvilken skal man vælge?

Laserprinten er stor, i forhold til den almindelige printer. Hvilken af printertyperne man bør vælge, afhænger mest af, hvor meget man printer. Printer du meget, kan en laserprinter være bedst, selvom den er dyrere i indkøb, så bruger den laser til at udskrive med. Printer du derimod lidt, så er den almindelige printer at foretrække, da den er billigere i brug, hvis man bruger den et par gange om året.

Skriv et svar