Hus & have

Fliserens  – Få dine fliser klar til sommer?

Har du ligesom mange danskere hvide pletter på dine fliser, grønne alger, mos og ukrudt i fugerne? Så skal du læse med her, så dine fliser også kan fremstå pæne til sommervejret.

 

Husmortricks go eller nogo?

Der er rigtig mange husmortricks til at få renset dine fliser og få fjernet flisepesten på dine fliser, en af dem man hører oftest er at du skal bruge brun sæbe. Du kan godt bruge brun sæbe og en skrubber til at få flisepest og algevæksterne væk fra flisen, men du skal være opmærksom på du slider en del på flisen ved at gøre det. En af dem man også hører ofte er du kan bruge roundup til at fjerne algevæksterne, men igen er det heller ikke den bedste metode når du skal gå i krig mod algerne på fliserne. Hos RensFliser mener vi at man skal gå væk fra husmortricksne og få renset sine fliser ordentligt nu når man vælger at bruge tid og energi på det. Det er et arbejde du sagtens selv kan gå i krig med, ellers kan man finde et professionelt firma hvis man ikke selv vil stå med mudder på facaden og op af buksebenet.

 

Hvordan fjerner man flisepest?

Flisepest er faktisk rimelig nemt at fjerne fra fliserne og det tager ikke mere end et par timer, selvfølgelig alt efter hvor mange m2 fliser man har liggende i haven. De professionelle kan rense cirka 20-40m2 i timen, alt efter hvor bøvlet flisearealet er og om der er nogen fordybninger hvor vandet kan have svært ved at løbe fra. Det du skal bruge for at rense flisepesten væk, er en højtryksrenser med en patiocleaner som passer til. Så vil du opleve at flisepesten som oftest bliver fjernet efter du har kørt patiocleaner over en enkelt gang, dog kan der være steder som har behov for at blive kørt over en gang mere. For at gøre det nemmere for dig at blive hurtigere færdig med dit fliseareal og har bedre overblik over hvor du har renset, vil det være smartest at rense i småfirkanter på cirka 1m2. Hvis du har andre udfordringer på dit fliseareal, anbefaler vi du læser vores guide – Fliserens gør det selv.  

 

Hvordan beskytter du dine fliser efter rensning?

Når du har renset dine fliser pæne igen, giver det mening at give dem en beskyttelse efterfølgende, så du ikke står med samme problem igen til næste år. Der findes mange forskellige fliseimprægneringer på markedet, med den bedste er klart en Nano imprægnering. Den sørger for at fliserne optager op til 80% mindre vand og gør det sværere for flisepest og alger at rodfæste sig i flisen fremover.

 

Vedligehold dine fliser

Selvom du får imprægneret dine fliser, er det altid godt at sørge for at vedligeholde dem. Det gør du nemt ved at sprøjte en algebehandling ud over fliserne 1 gang om året. Så får du fjernet de algevækster som har lagt sig ovenpå imprægneringen og du sørger derfor at dit flotte fliseareal holder sig pænt i mange år.

Skriv et svar