Nyheder

Find din indre balance, ro og værdier i en travl hverdag

Møder, deadlines, targets, strategi, handleplaner, budgettering og effektivisering er bare nogle af de ting der skal tages stilling til i det daglige på arbejdet. Dertil kommer hverdagstingene derhjemmefra omkring husleje, regninger og skraldespanden! Det er svært at få det hele til at passe i en højere enhed. Og det kan være, at du pludselig er blevet mere opmærksom på, at du rent faktisk gerne vil have lidt bedre styr på netop, hvad der er vigtigt for dig.

Hvordan definerer du hvad der er af værdi?

For at finde dine kerneværdier, så skal du tænke over hvad der er vigtigt for dig, eller hvad du værdsætter. Men der skal tænkes over hvad der giver dit liv mening, og hvad der motiverer dig. Du har ofte lært dine værdier fra dine forældre, dine lærere, dine venner og religiøse ledere. Men er de værdier rent faktisk præcis dem, du finder vigtigst nu, du er voksen? Det kan f.eks. være, du altid har haft interesse for Buddhisme, og at du virkeligt ræsonnerer med Dalai Lama. Med empatien. Med hans læringer. Du kan læse mere om Dalai Lama hos dalailama.dk.

Hvordan vælger du de helt rigtige værdier?

Her skal du analysere både episoder eller hændelser i dit liv der skabte glæde, men også dér hvor der var smerte. Tænk over hvad du lærte om dig selv i disse situationer. Lærte du, at det er vigtigt for dig at være en god ven, hjælpe fremmede, eller at lære andre noget?

Hvor skal du starte?

Når du har fastslået hvad der giver dit liv mening, og hvad der motiverer dig, så kan du tænke over hvordan du bedst passer disse ind i dit liv. Skal du have lavet nogle store ændringer? Er du rent faktisk en klimatosse, men kører du en kæmpe benzinslugende firehjulstrækker? Husk du kan starte småt og stadig føle, at du følger dine kerneværdier. Selv det at gå over til nye sparepærer har en effekt. Læs her mere om a-pærer hos apaere.dk. Du skal jo starte ét sted!

Skriv et svar