Hus & have

Alternativet til den traditionelle sauna: Hvordan et infrarød saunatæppe kan hjælpe dig og hvorfor

Sidder du som så mange andre og ønsker et alternativ til den traditionelle sauna som fylder meget og er bekostelig at bruge, så kan denne artikel hjælpe dig.

Der er i dag mere og mere teknologi omkring os, og tager man imod det med åbne arme, kan teknologien åbne nye og billige alternativer for os. I og med vi går mere og mere op i at finde måder, hvorpå vi kan forbedre vores helbred og trivsel på, så findes svaret også derude. Et infrarød saunatæppe er en af de muligheder, som har vundet stor popularitet den seneste tid. Og det er ikke uden grund! I artiklen her, finder du ud af, hvordan et infrarød saunatæppe kan hjælpe dig, hvordan og ikke mindst hvorfor.

 

Bærbar og effektiv – Men hvordan

En af de største fordele ved at få anskaffet sig et infrarød saunatæppe er, at det er en bærbar og praktisk måde at opleve effekterne fra en traditionel sauna, i sine egne og behagelige omgivelser i hjemmet.

Det ligger selvfølgelig i ordet ”infrarød”, at der skabes varme i saunatæppet og du derved begynder at svede. Helt praktisk, så anvendes der infrarøde stråler til at opvarme kroppen og herved øge kropstemperaturen og forårsage en svedreaktion. Ligesom en traditionel sauna. Denne svedreaktion kan hjælpe din krop med at udskille toksiner og øge ens generelle helbred på flere måder. Som bruger er det muligt at indstille det infrarøde saunatæppe til præcis den temperatur som man føler sig komfortabel med. Det anbefales at man som nybegynder starter på sessioner af omkring 20-30 minutters længde og en temperatur på omkring 45-60°C. Dette gøres omkring 2-3 gange om ugen. De fleste saunatæpper kan varme op til 80 grader, så der er masser af mulighed for at få en god effekt fra brugen heraf.

Ordet infrarød stråling kan lyde farligt, men det er det overhovedet ikke. Den type som et infrarød saunatæppe benytter sig af, kaldes ofte for ”Fjerninfrarødt” lys eller (FIR = Far infrared Radiation på engelsk). Et groft tal er at cirka 80% af den varmeenergi solen generer, er i form af FIR.

 

Hvorfor og til hvem

En af de største fordele som de fleste oplever, er en øget blodcirkulation. Når man bruger et saunatæppe, begynder ens hjertefrekvens og blodcirkulation at stige, for at holde kroppen ved lige under din session inde i saunatæppet. Det vil sige, at den øgede blodcirkulation ganske simpelt, kan føre til hurtigere bekæmpelse af betændelse og smertelindring af muskler og led.

 

Vægttab

Som ved en traditionel sauna så vil et infrarød saunatæppe også kunne resultere i et øget stofskifte og derved forbrænde flere kalorier undervejs. Så er man allerede i gang med eller ønsker at indgå i et større vægttabsprogram, og gerne lige vil forkorte restitutionstiden mellem hver træning, så kan et infrarød saunatæppe være et perfekt match. Det er med at passe på muskler og led undervejs, således skader ikke opstår og forlænger forløbet i stedet.

 

Betændelse

Der kan også forekomme en reduktion af cellulitis (betændelse i hudens bindevæv). Denne betændelse er ofte svær at behandle og tager lang tid at komme af med i så fald. I og med et infrarød saunatæppe kan reducere inflammation, vil huden derfor også have nemmere ved at komme sig på baggrund af svedreaktionen som nævnt lige før.

 

Balance i kroppens kemi

Kroppen er et netværk af kemiske signaler som alle skal være i balance. Når man bruger et infrarød saunatæppe så kan dette også føre til en forøgelse af serotonin, melatonin og endorfiner. Alle tre er med til at du kan opretholde en god og normal mental sundhed. Søvn er en vigtig del af din krops egen måde på at bekæmpe betændelser, inflammationer og andre uønskede ting. Derfor kan det hjælpe at hormonet melatonin for eksempel forøges. Samlet set, giver det altså et forbedret humør, reduceret stress, angst og som nævnt bedre søvnkvalitet.

 

Konklusion og liste over fordele

På baggrund af det ovenstående så er et infrarød saunatæppe altså til dem af os som:

  • Træner og vil forbedre restitution
  • Har en travl hverdag og vil forbedre søvn og formindske stress
  • Vil forøge effekterne af et vægttabsforløb
  • Har smerter i led og muskler
  • Gigt eller Fibromyalgi (kroniske smerter i muskler og bindevæv)

Listen fortsætter, men fælles for alle punkterne er, at et infrarød saunatæppe er et perfekt og simpelt alternativ, som går under kategorien ”nemt at gemme væk” princippet.

Skriv et svar