Nyheder

Alkoholisme påvirker ikke kun den drikkende, men hele familien.

Alkoholisme påvirker ikke kun den drikkende, men hele familien.

Når de fleste mennesker tænker på alkoholisme, tænker de ofte kun på den enkelte person drikker. Men alkoholisme påvirker faktisk hele familien. I dette blogindlæg vil vi diskutere, hvordan alkoholisme kan påvirke ikke kun den drikkende person, men også dennes kære.

Vi vil også give oplysninger om, hvordan man kan få hjælp til både alkoholikeren og hans eller hendes familie.

Alkoholisme påvirker ikke kun alkoholikeren selv, men hele familien. Alkoholisme er en sygdom, der ændrer den måde, en person tænker, føler og handler på. Det er en progressiv sygdom, hvilket betyder, at den bliver værre med tiden. Hvis den ikke behandles, kan den føre til døden.

Det hele begynder måske ”bare” som en dårlig vane.

Selv om alkoholisme i begyndelsen måske ikke synes at være andet end en dårlig vane, overtager den hurtigt den drikkendes liv. Han eller hun kan miste interessen for hobbyer og aktiviteter, som engang var fornøjelige. Alkoholikeren kan måske også begynde at forsømme sit udseende og sin hygiejne. Arbejdspræstationen kan også lide under det.

Hele familien lider.

Men det er ikke kun alkoholikeren selv, der lider af denne sygdom; det gør hans eller hendes kære også. Familier til alkoholikere har ofte en masse stress og angst. De kan være bekymrede for deres elskedes helbred, eller om han eller hun vil kunne beholde sit arbejde. De kan også føle sig skyldige og tænke, at de måske kunne have gjort noget for at forhindre alkoholismen.

Det er aldrig din skyld eller dit ansvar.

Hvis du er den nærmeste til en alkoholiker, er det vigtigt at huske, at du ikke er ansvarlig for sygdommen. Det er ikke din skyld, og der er intet, du kunne have gjort for at forhindre det. Det vigtigste, du kan gøre, er at få hjælp til både dig selv og din elskede.

Der er nogle gode ressourcer til rådighed til at hjælpe familier, der har med alkoholisme at gøre. For eksempel kan du hente gratis hjælp på alkohollinjen 70205501. Her besvares telefonerne af professionelle der alle er underlagt 100% tavshedspligt.

Skriv et svar