Før du opretter din nye virksomhed skal du overvej hvilken form din virksomhed skal have. Der er flere former, ApS er det mest almindelige, men du kan godt vælge en anden form end ApS. Der er grundlæggende fire former, hvoraf ApS er den ene. Du kan læse om de forskellige former for virksomhed herunder.
Anpartsselskab
Anpartsselskab er det der i daglig tale forkortes til ApS. Er ApS består af anparter, som navnet jo også fortæller. ApS er den mest almindelige form for virksomhed. Et ApS kan oprettes med et minimumsbeløb på 40000 kroner. Et ApS har typisk flere ejere som hver hæfter for deres andel. Den største fordel ved et ApS er således det meget lave indskud.
Aktieselskab
Aktieselskab er det der i daglig tale forkortes til A/S. Aktieselskab er en anden type af selskab. her er der tale om aktier og aktionærer. Ejeren deler altså sit firma og indflydelsen med sine aktionærer. Et Aktieselskab kan være en god ide hvis man ikke har hele kapitalen på forhånd. Her hæfter aktionærer og ejer. Den afgørende forsket på A/S og ApS er dog indskuddet. I ApS er indskuddet kun 40000 kroner i et A/S er det hele 400000 kroner. Den største fordel ved et A/S er at der ikke hæftes alene, der er altid en flok aktionærer som har ens ryg.
Interessentselskab
Interessentselskab er den form der forkortes til I/S. I interessentselskab hæfter alle interessenter lige. Der er ingen form for minimums kapital. Dette kan være en rigtig god ide, hvis der ikke fra starten er en bunke penge i kassen. Selskabet kan godt starte som interessentselskab og senere blive registreret om til ApS.
Iværksætterselskab
Iværksætterselskab findes desværre ikke længere. Iværksætterselskab var støttet af staten for at få sat skub i små og nye firmaer. Staten har valgt at udfase iværksætterselskab, så denne mulighed har du ikke længere.
Hold dig ikke tilbage
Har du en god ide skal du ikke lade dig forskrække af alle de her regler og krav. En god ide kan godt afprøves uden at oprette et firma med det samme.
Strikker du smukke islandske vanter kan du kvit og frit lave en lille salgsside på nettet. Dog uden betalingsmodul. Du kan få venner og bekendte til at gøre folk opmærksom på din side og med tiden kan du afgøre om der er så godt salg i den lille forretning til at oprette et ApS.
Hvis du ikke er så meget til det med butik på nettet kan du prøve at spørger nogen af butikkerne i dit lokalområde om du kan få dine varer med i deres sortiment. Du kan lave en kommissions aftale så ejeren af butikken også tjener lidt på at hjælpe dig.
En tredje mulighed er loppemarkeder. I de større byer er der ofte et fast loppemarked en gang om ugen. Undersøg hvad der findes der hvor du bor. Der kan du selv have et bord og sælge dine ting direkte til kunderne. Det giver dig lynhurtigt et fingerpeg om hvorvidt din ide er god eller ej.