Erhverv

Kranio-sakral terapi – blid og effektiv

Mange tror, at massage skal være hårdt og vedholdende, så det hvide i massørens knoer træder tydeligt frem. Sådan forholder det sig ikke med Kranio-sakral terapi.

Det tryk, som kranio-sakral terapeuten anvender under sin behandling, bør ikke være mere end 5 gram. Alligevel kan massagen mærkes dybt ned i både krop og sjæl. 

Hvad kan man bruge Kranio-sakral terapi til?

Kranio-sakral terapi har et bredt spektrum af anvendelsesmuligheder. Det er en behandlingsform, som er særlig velegnet til at håndtere mennesker og kroppe, der har oplevet alvorlig stress og/eller traume.

Det kan være gener efter trafikuheld eller hjernerystelser. Eller det kan være vedvarende hovedpine, migræne og spændinger i hovedet og nakken. Terapien kan også sættes ind over for patienter, der har oplevet fysisk eller psykisk chok og traume. 

Hvordan foregår behandlingen?

Behandlingen foregår ved, at patienten/klienten enten liggende eller siddende modtager blide tryk på kroppen fra Kranio-sakral massøren.

Der er bestemte områder på kroppen, der har særligt fokus under Kranio-sakral terapien.  Det drejser sig om ansigtet, kraniet, nakken, rygsøjlen og videre helt ned til bækkenet og halebenet. 

Behandlingen tager typisk cirka en times tid og bør gentages 3-5 gange med cirka en uges mellemrum. Klientens påklædning vil typisk være t-shirt og bløde bukser. Det er således ikke nødvendigt at være yderligere afklædt end dette. 

Anerkendt af Sundhedsstyrelsen

Måske har du endnu ikke hørt om Kranio-sakral terapi. Terapiformen har dog været anerkendt af sundhedsstyrelsen siden 2017 i overenestemmelse med den såkaldte RAB-ordning, hvor forkortelsen står for Registreret Alternativ Behandler.

Terapiformen er udsprunget af Osteopatien, der opstod i slutningen af 1800-tallet. Ordet Kranio-sakral terapi blev første gang anvendt i 1980’erne.

Hvad betyder Kranio-sakral terapi egentlig?

Det er der mange, der spørger om. Ordene kan give alle mulige associationer, herunder noget okkult. For Kranio lyder som kranie og sakral som noget helligt – “sacred”.

Og det er både sandt og falsk. 

Kranio står nemlig faktisk for kranie, mens sacrum derimod betyder korsbenet – og dette er nøglen til forståelsen af terapiformen. Kranio-sakral terapi er nemlig en terapiform, der fokuserer på kraniet og korsbenet – og alt derimellem. 

Kranio-sakral terapi i Lyngby

KST (som terapiformen også forkortet kan omtales) praktiseres efterhånden mange steder i Danmark. Der findes også uddannelser inden for faget både i og uden for Danmark

En af de bedste Kranio-sakral terapeuter er Heidi Trabolt. Hun arbejder i Lyngby Behandlerhus og modtager patienter af enhver art og med en hvilken som helst udfordring.

Det kan også være babyer og småbørn. For den blide massageform egner sig også som terapiform for børn og babyer, der ikke bliver skræmte af eller utrygge ved det meget blide tryk. 

Heidi Trabolts egen historie

Heidi Trabolt fandt faktisk selv frem til Kranio-sakral terapi, efter at hun kom ud for et alvorligt trafikuheld i Frankrig. Efter denne hændelse oplevede hun, at der havde indfundet sig en stor ubalance i hendes krop og psyke. Det førte til, at hun uddannede sig til terapeut, og at hun nu har sin egen praksis med Kranio-sakral terapi i Lyngby

KST – akupunktur – bindevævsmassage

Heidi Trabolt er et alsidigt og nysgerrigt menneske, så hun har med tiden lært at mestre andre terapiformer som AcuNova akupunktur og bindevævsmassage

I sit virke som terapeut kombinerer hun ofte – efter aftale med klienten – de forskellige terapiformer. De har nemlig alle det samme fokus og baserer på meget af den samme viden og kendskab til den menneske fysiognomi. 

Er du interesseret i at vide mere om Heidi og Kranio-sakral terapi, så er du meget velkommen til at tage kontakt til hende.  

Skriv et svar