Hus & have

3 vine du skal opleve denne sommer

Prosecco blue millesimato
Den første –  hvilket ikke nævnes tilfældigt som den første – er nemlig den yderst populære Prosecco blue millesimato. Eller på godt dansk “Den blå prosecco”. En mousserende hvid vin, som virkelig formår at bringe sommerglæden frem hos næsten alle danskere. Prøv den ude på terrassen, altanen, græsplænen eller stranden – gerne ned på en 5-7 grader.

Louis Tollet Champagne Premier Cru, Sec
Fra mousserende til champagne. Der er bare noget over sommer og bobler. Derfor er den næste nævnt af de 3 anbefalinger nemlig Louis Tollet Champagne Premier Cru, Sec. En champagne, fyldt med frugt og blomster, som bare gør den ekstra lækker og tilpasset til en varm sommerdag. Som navnet indebærer, kommer den fra champagnehuset Louis Tollet. Nyd den, kold!

Finca Sandoval, Fundamentalista 2021
Vi kan ikke kun nævne de lyse farver. Hvilket bestemt heller ikke gør noget, for vi skal helt sikkert også have denne med; Finca Sandoval, Fundamentalista 2021. En spansk rødvin, der netop fungerer fremragende afkølet og derfor er rigtig gode venner med den danske sommer, hvis altså vejret tillader det. Og så er prisen noget alle os danskere er rigtig glade for. Du får nemlig en flaske for kun 109 kr. Finca Sandoval, Fundamentalista 2021 er ikke så kraftig og har en alkolhol procent på 13%.

Er du i tvivl om hvordan du får den bedste vinoplevelse og leder efter en guide for begynderen?
Så kan du på vinkammeret nemlig læse en guide til vine som er lavet til dig, der gerne vil have det basale viden på plads omkring vine af alle farver. Det kunne eksempelvis være temperatur og opbevaring, hvilke lande du skal kigge efter for at ramme den vin du søger bedst, og hvilke vine der fungerer bedst til diverse retter af mad. Om det er bøf eller pasta, kan give vidt forskellige vine.

Skriv et svar