Erhverv

3 tips til at forhindre uvedkommende på en byggeplads

En byggeplads er et område, hvor der foregår mange aktiviteter over en længere periode. Det er derfor også et arbejdsområde, hvor der bruges maskiner, udstyr og materialer af stor, samlet værdi. Derudover kan det også være et farligt sted for uønskede personer at opholde sig, da de ikke kender området og derfor har større risiko for at komme til skade.

Alt dette betyder, at det er vigtigt for byggepladsens ejer at kunne begrænse adgangen til byggepladsen og dermed sikre, at det kun er autoriserede personer eller arbejdere, der har adgang. Og til det er overvågning, byggepladshegn og opsætning af skilte en god løsning, der i kombination kan begrænse adgangen til byggepladsen effektivt.

Overvågning

En af de mest effektive måder til at sikre, at uønskede personer ikke får adgang til en byggeplads, er ved at installere overvågningskameraer. Overvågningskameraer kan overvåge hele eller dele af byggepladsen døgnet rundt og være en effektiv måde til at opdage eventuelle uønskede personer – og optage deres adfærd. Det gør det muligt at reagere hurtigt og dermed øge sandsynligheden for at forhindre tyveri og hærværk på byggepladsen.

Overvågningskameraer kan også have en afskrækkende effekt på uønskede personer, da personerne ved, at deres handlinger højst sandsynligt vil blive fanget på kamera. Det kan også hjælpe med at beskytte arbejderne på byggepladsen ved at sikre, at de ikke bliver udsat for farlige situationer.

Byggepladshegn

En anden god måde at begrænse adgangen til en byggeplads på er ved at opsætte byggepladshegn. Byggepladshegn er over to meter høje, og kan sættes sammen og låses, så hegnene ikke kan flyttes eller åbnes. Hvis hegnene desuden er opsat korrekt og på strategisk fornuftig vis, kan de forhindre uønskede personer i at få adgang til byggepladsen, hvilket dermed reducerer risikoen for tyveri, hærværk eller ulykker.

Byggepladshegn har generelt flere fordele og kan også give en vis beskyttelse mod støj, støv og udsyn for naboerne omkring byggepladsen. Der findes forskellige typer og størrelser af såkaldte mobilhegn til byggepladser, som virksomheder kan vælge imellem, så de kan tilpasse deres hegn præcis til deres projekt og behov.

Skiltning

Opsætning af skilte er endnu en god måde til at begrænse adgang på byggepladser for personer, der ikke har noget at gøre der. Skiltning, f.eks. med oplysning om uvedkommendes adgang, risikoen for at blive fanget på kamera eller af vagter samt risikoen for uheld og personskade, kan være med til at forhindre uvedkommende på byggepladsen. Opsætning af skilte er desuden en nem og billig løsning sammenlignet med andre, dyrere tiltag.

Skriv et svar