Nyheder

3 gode grunde til at dit headset er vigtigere, end du tror

Hvis du er ny i gaming verdenen, er det meget muligt, at du vælger at prioritere dine penge på udstyrskombinationen mus og tastatur. Men du bør ikke negligere væsentligheden i et godt headset.

Et godt headset giver dig god lyd. Ganske enkelt. Det er derfor en vigtig del af det at spille. Vi giver dig her 3 gode grunde til, at du skal tænke nøje over dit kommende headset til gaming.

Lyden er afgørende for din oplevelse og ageren i spillet

Når man gamer, er der hele tiden mange underliggende lyde i spillet. De bruges til at guide og pejle gameren i særlige retninger eller mod særlige mål.

Derfor er det vigtigt, at du har klar lyd, gerne fra 7.1 surround eller virtuelt surround, så du kan udpege de rette retninger og foretage de rette valg i spillet.

Det er også denne høje lydkvalitet, som tillader dig at høre detaljer i lyden, som når f.eks. du kan høre fodtrin komme i din retning, når fjenden er nær.

På den måde bliver lyden en vigtig del af det at spille og får dig til at orientere dig korrekt, foretage vigtige valg og reagere i tide. Det er meget væsentligt.

Husk desuden at tænke over, at det også er rart, hvis dit headset passer godt til den type musik, du lytter mest til.

Du skal kunne kommunikere

Udover at afspille lyden i høj kvalitet, skal dit headset også kunne formidle din stemme klart og tydeligt fra mikrofonen. Kommunikation fylder mere og mere i gaming, hvor holdspil som CS:GO og lignende stiller krav til samarbejde og koordinering. Desuden er det også en del af at game, at man kan trash talke lidt til sine modstandere undervejs i spillet. 

Derfor er det værd at spekulere i, at dit headset f.eks. har ekkoreduktion. Desuden er det vigtigt, at din mikrofon ikke skratter, når du spiller. Det kan irritere dine medspillere.

En lille ekstra detalje, som kan være rar at have på plads, er at dit headset bør tillade dig muligheden for at slå mikrofonen op og ned. Spiller du solo kan det nemlig være irriterende, når mikrofonen stikker ud.

Du skal bære det længe

Det er ikke udelukkende specs, der skal afgøre købet af dit headset. Du skal også kunne sidde med det relativt længe.

De fleste kender fornemmelsen af at få ’varme øre’ af at sidde med et headset. Det kan være meget irriterende. Ligeledes kan et for tungt headset også irritere i nakkemusklerne, hvis man sidder med det længe. Det lyder måske voldsomt, men det ekstra lille tryk på nakken kan føles tungt efter flere timer med intens gaming.

Prøv dig derfor frem, indtil du finder et godt headset, som sidder fantastisk på dig.

Skriv et svar