Nyheder

Sådan får du et smukt askeblond hår

Det askeblonde hår har længe været populært – og det er det stadig. Det er dog en af de hårfarver, der kan være lidt af en udfordring, fordi det ikke er nemt at opnå det kolde eller grå skær i blondt hår. Det behøver dog slet ikke være så svært. Du skal bare vide, hvad du skal gøre for at opnå et smukt askeblondt resultat.

Håret skal lysnes

Du kan ikke gå direkte fra brunt hår til askeblondt hår uden at lysne det først. Det kræver nemlig et lyst udgangspunkt at skabe askeblondt hår. Som det første skal du altså have afbleget eller lysnet dit hår – og vi anbefaler her altid at få det gjort hos en professionel og erfaren frisør for at opnå det bedst mulige resultat, f.eks. denne frisørsalon i Kolding.

 I løbet af lysningsprocessen går håret fra at være mørkt til at blive rødt, hvorefter det bliver orange og til sidst gulv eller lyst. Selvom man gennemfører lysningsprocessen korrekt, vil man aldrig ende med et askeblondt hår. Det vil altid have et gyldent skær – hvilket leder til næste skridt i processen.

Fjern det gule skær

Når håret først er lysnet, er det nødvendigt at ophæve de varme nuancer i håret for at opnå det smukke askeblonde hår. Det er nemlig de varme nuancer, der giver den gyldne farve. Man kan som sådan ikke fjerne de varme nuancer, men man kan ophæve dem ved at tilføre deres komplementærfarve til håret. Komplementærfarven til gul er violet og til orange er den blå. Hvis dit hår er gyldent, kan du altså få det askeblonde hår ved at tilføre lilla til håret. Det kan gøres ved hjælp af en toningsfarve, som har til formål at ophæve de gyldne nuancer.

Vedligehold håret derhjemme

En toningsfarve er kun en midlertidig farve, og det betyder, at effekten vil forsvinde over tid. Det er derfor meget vigtigt at du husker at efterbehandle håret derhjemme, hvis du gerne vil opretholde den kolde nuance. Det kan gøres med enten lille skyllefarve eller en farvebombe – eller med lille shampoo, også kaldet silver shampoo. Vi anbefaler her altid Pure Light shampoo og balsam fra I.C.O.N. ECOTECH. Den dæmper effektivt de varme toner og skaber en klar askeblond hårfarve – og så består den udelukkende af naturlige ingredienser og farvepigmenter. Du kan købe den her: https://iconproducts.dk/

Skriv et svar