prostatacancer

Behandling af prostatacancer – nyheder fra ESMO 2017

Redas Trepiakas | Dec 2017 | ESMO 2017 | Onkologi |

Redas Trepiakas
overlæge,
Onkologisk Afdeling,
Sjællands Universitetshospital, Næstved

Kastrationsbehandling har været kendt siden ca. 1941 og er en meget effektiv behandling, der dog kun virker i begrænset tid. Efter nogle år, eventuelt kun nogle måneder på kastrationsbehandling, vil PSA begynde at stige, og canceren progrediere, det vil sige, at canceren bliver kastrationsresistent. Docetaxel (sammen med fortsat kastration) har været anvendt til behandling af patienter med metastaserende kastrationsresistent prostatacancer (mCRPC) siden 2004. I lang tid var docetaxel den eneste behandling til mCRPC med påvist effekt på overlevelse. Senere blev abiraterone, enzalutamide, cabazitaxel og alpharadin3godkendt til behandling af mCRPC (sammen med fortsat kastration) på grund af påvist forlænget overlevelse (på tre-fire måneder) Læs hele artiklen her.